Werkende verbindingen op de meest afgelegen locaties

Werkende verbindingen op de meest afgelegen locaties
Op zelfs de meest afgelegen locaties is een betrouwbare verbinding mogelijk, en zelfs op hoge hoogte. Vraag het GPE Networks maar. Wij dachten mee in het netwerkontwerp en leverden een oplossing waardoor hun netwerken op lastig bereikbare plaatsen altijd online zijn.
Opdrachtgever Maurice van der Grijspaarde (GPE Networks)
Oplossingen Netwerkontwerp van A tot Z + /24 IP blok

De uitdaging

GPE Networks levert netwerkdiensten aan offshore locaties, windmolenparken en vakantieparken. De gemene deler: het gaat gaat om verbindingen met grote bandbreedte in het buitengebied op lastig bereikbare locaties. Valt een verbinding weg, dan kan deze dus niet zomaar even worden hersteld. Daarom is het voor GPE Networks cruciaal dat verbindingen 24/7 werken, bereikbaar zijn en beheerd kunnen worden. 

Altijd bereikbaar

XS-anywhere zorgde voor een oplossing waarmee IP adressen altijd bereikbaar zijn. Hiervoor leverden we een /24 IP blok met 256 vaste IP nummers, zo ingericht dat er onafhankelijkheid ontstond van iedere carrier. Kortom, geen vendor-lockin meer en geen afhankelijkheid van vaste IP nummers. Ook voerden we de RIPE registratie uit, zodat de IP nummers ook écht op naam van GPE Networks komen te staan.

Netwerkontwerp van A tot Z

We dachten we mee in het netwerkontwerp van A tot Z. Ter plekke hielpen we met inrichting van routetabellen, inrichting met het BGP protocol en het juist adverteren van routes. Uiteraard hoorde daar ook een testtraject bij en gaven we de GPE engineers een uitgebreide instructie. 

Het resultaat

Voortaan is zelfs de meest afgelopen locatie altijd ‘online’. Maurice van der Grijspaarde van GPE Networks blikt tevreden terug op het traject: ‘Wat me vooral aan XS Anywhere aanspreekt, is hun flexibiliteit en no-nonsensementaliteit. Ze werken volgens de hoogste kwaliteitsnormen en bieden kwaliteit, maar hanteren ‘normale’ prijzen en maken hun beloftes waar. We blijven dan ook samenwerken: ik weet zeker dat XS Anywhere eventuele service calls snel en betrouwbaar voor ons afhandelt.’

 

Logo GPE Networks XS Anywhere