Altijd verbonden voor snelle pechhulp

Altijd verbonden voor snelle pechhulp
Als fleetoperator van de ANWB verzorgt Logicx vervangend vervoer namens de Wegenwacht. Logicx moet daarvoor precies inzicht hebben in de beschikbaarheid van vervangende auto’s en exact weten waar de nood is. Oftewel: het is cruciaal dat elke auto waar dan ook in Europa bereikbaar is. Dankzij XS Anywhere is dat ook daadwerkelijk zo.
Opdrachtgever Logicx/ANWB
Oplossing IP adressen in eigen beheer en eigen aansluiting op de Core backbone van internet door middel van XS-ports
In samenwerking met Willem Jan Reinders (IT architect bij Logicx)

De uitdaging

De operators van Logicx en de ANWB werken met een eigen softwaresysteem. Dit draait vanuit twee ANWB-datacentra die beschikken over veilige glasvezelverbindingen. Maar deze verbindingen werkten met een vast IP-adres van een vaste leverancier. Oftewel: wanneer één lijn hapert, hapert het IP nummer ook. En daar kon het misgaan. Geen verbinding betekent immers geen bereikbaarheid om snel voor vervangend vervoer te zorgen. Samen met Willem Jan Reinders (IT architect bij Logicx) ontwierpen we de oplossing. 

De oplossing

Om te beginnen koppelden we de IP nummers los van de diverse glasvezelverbindingen en leveranciers. We verzorgden hiervoor een reeks IP nummers en zetten deze op naam van Logicx bij RIPE. Daarna volgde het volgende vraagstuk: hoe kunnen we deze ‘eigen nummers’ wanneer en waar dan ook beschikbaar maken op internet? Volledig onafhankelijk van fysieke partijen, locaties en over meerdere verbindingen zonder problemen?

Hiervoor leverden we ook een aantal zware XS Ports. Onze XS Ports richtten we in door middel van het het BGP protocol. We maakten ze gereed om de ‘eigen’ IP nummers van Logicx te kunnen verwerken en sloten ze direct aan op de backbone van internet. Hiermee was Logicx niet meer afhankelijk van de IP adressen van leveranciers en zijn er geen tussenpartijen meer die voor (ver)storingen konden zorgen.

Het resultaat

Samen met Logicx werkten we stap-voor-stap naar de oplossing tijdens een eerste project. Uiteraard met een testprotocol, een duidelijke instructie voor de Logicx-beheerders en documentatie. Inmiddels is de oplossing werkend geïmplementeerd bij Logicx. De internetverbindingen zijn nu écht onafhankelijk en losgemaakt van de diverse carriers. We blijven ondersteunen met support. Zodat elk ANWB-lid in heel Europa zeker is en blijft van een snelle oplossing bij pech.